El Mundial de pilota se cita a l’Argentina en 2026

El Campionat del Món 2023 a Alzira ha arribat a la fi hui amb la disputa de les últimes finals i la celebració, aquesta nit, de la gala de lliurament de premis. Una cita que ha comptat amb 19 delegacions, la més nombrosa de la història, i que diu adeu a la seua 10a edició amb la selecció d’Euskadi i de la Comunitat Valenciana com a campions del món en dones i homes, respectivament. Ara toca pensar en el futur, i aquest està a Mendoza, l’Argentina, el pròxim 2026. També s’ha anunciat que el pròxim Campionat d’Europa absolut es disputarà a Portugal en 2024.

El president de la Confederació Internacional de Pilota a mà (CIJB), Alberto Soldado, ha informat del relleu que agafa ara l’Argentina per a la celebració del Campionat del Món, un esdeveniment esportiu i social que inclou maneres de jugar a la pilota a mà de tot el món, i regions d’un i un altre costat del món que s’uneixen en una setmana de convivència i esport. “Si no hi ha cap inconvenient d’última hora, segurament ens veurem a Mendoza, l’Argentina, en el 2026”, ha expressat Soldat.

“Seria la segona vegada que el Mundial visita Argentina”, ha confirmat el president de la CIJB, que ha recordat que el Mundial es va celebrar en Paraná en 2002: “Ara toca Mendoza”. Per a la CIJB es tracta d’una gran notícia pel fet d’aconseguir portar el Mundial, després de Colòmbia a Amèrica, ara Alzira a Europa, i la següent ocasió novament a Amèrica en terres argentines. “Seria la consolidació del desig històric de la CIJB d’alternar els Campionats del Món entre Europa i Amèrica. Això és important per al desenvolupament mundial de la pilota a mà”.

Europeu absolut a Portugal
Si bé ja hi ha data i lloc per al pròxim Mundial, també n’hi ha per a la més immediata de les competicions internacionals, que serà el Campionat d’Europa absolut de seleccions. Portugal serà el país que reba aquest Europeu. Soldat ha confirmat que es disputarà la primera setmana d’abril de 2024, i l’escenari de joc serà en la localitat de Freixo d’Espasa à Cinta. “És una aposta de Portugal en el desig de recuperar el seu joc de pilota i donar-li visibilitat a la resta del món”, ha explicat el president de la CIJB.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *