Comunitat Valenciana i Bèlgica s’enfrontaran pel títol mundial en Llargues

La penúltima jornada del Mundial de pilota organitzat per la Confederació Internacional de Pilota a Mà (CIJB) havia de decidir els finalistes en la modalitat de llargues. La Comunitat Valenciana i Bèlgica seran els dos equips que lluitaran pel títol, aquest dissabte a partir de les 15:45 h en la plaça de la Generalitat d’Alzira, i en directe per À Punt.

Bèlgica va aconseguir el passe a la final després d’imposar-se per 6-3 al combinat d’Euskadi. Va ser una partida dominada pel joc belga, que va saber imposar la seua qualitat en una modalitat en la qual tenen posades les seues esperances al títol. El duel, celebrat en el recinte firal d’Alzira, va congregar a un gran nombre de participants, que van augmentar si cap per a veure, just després, la segona semifinal entre la Selecció Valenciana i Països Baixos.

La partida entre valencians i neerlandesos va estar plena d’alternatives. Primer van ser els valencians els que van aconseguir entrar bé en el duel per a encadenar un 3-0 que donava bastant tranquil·litat als locals. No obstant això, quan més de cara tenien sumar el 4-0 es van girar les tornes i Països Baixos va passar a sumar un 3-1. Els valencians van reaccionar amb el 4-1, però a partir d’ací l’equip neerlandés va començar el seu domini.

Tant va ser que va endossar va acabar fins i tot posant-se per davant amb 4-5. Així i tot, els valencians, que semblaven fora del partit, van reaccionar per a tornar a funcionar com a equip i situar la igualada primer, i més tard el 6-5 definitiu que els donava el passe a la final.

La cita amb el títol en la modalitat regna de llargues serà aquest dissabte. En directe davant les cambres d’À Punt, però també en ple centre d’Alzira, en una plaça Generalitat que es vestirà de gala per a viure un duel entre la Comunitat Valenciana i Bèlgica que promet moltes emocions. Igualment, a les 14:00h es disputarà en el mateix escenari, la partida pel tercer lloc entre Euskadi i Països Baixos.

La visió dels seleccionadors

Pierre Bronchart, seleccionador belga, analitzava així al combinat valencià: “Ens coneixem bé des de fa molt anys i aquesta és per a mi la millor final que podia haver-hi. Tenen molta força en el servei i en el colpege, i sobretot amb Rodrigo, que juga davant. Li tenim una mica de por però ja sabem el que hem de fer”.

Per part seua, el seleccionador valencià, Vicent Molines, va aportar la seua visió sobre Bèlgica: “És un equip amb molta entitat, molt competitiu, i té jugadors que lluiten cada punt i no donen mai el partit per perdut. Tanguy Metayer està liderant a l’equip amb les seues pilotes llargues i l’equip sap sumar i juga unit”.

SELECCIÓ DE BÈLGICA

Seleccionador: Pierre Bronchart

Benjamin Dochier

Christophe Monnier

Maxime Daubechies

Dimitri Dupont

Tanguy Metayer

Kevin Vandenabeele

Donatien Delbecq

Adrien Roger

SELECCIÓN DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Seleccionador: Vicent Molines

José Luis Calvo

Diego López

Marc Giner

Rodrigo Sebastià

Josep Roig

Nacho Chacón

Sacha Kruithof

Xavier Puchol

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *